Todellinen luontoni

Vihdoinkin!

Olen ollut tästä projektistani aivan täpinöissä, sillä tämä on koskettanut itseäni niin monella tasolla. Kaksi vuotta sitten universumi päätti tarjoilla minulle ja muutamalle muullekin täysin uudenlaisia askelkuvioita koronan muuttaessa rutiinimme kerta heitolla. Pistin pakettiin myymäläni kauppakeskuksessa, heti perään menehtyi ulkomailla asunut rakas isäni. Jäin keskelle sellaista surun, stressin ja sekasorron pyörrettä, että ajattelin etten koskaan selviä siitä ehjänä. Aikana jolloin matkustus ei ollut suotavaa, kävin ulkomailla yhdeksän kertaa vuoden sisällä. Meille muutti isän lammaskoira, käänsin illat notaarien dokumentteja ja selvitin perintötonttien myyntiin liittyviä kommervenkkeja kuten kunnallistekniikan rakentamista kaupan edellytyksenä. Pyöritin päässäni myös menneitä taakkoja, sanomisia ja sanomattomia, harmaita möykkyjä sekä suurta huolta tulevasta. Yöt valvoin, märehdin tai tuijotin telkkarista ja instasta kaikenlaista kohinaa peittääkseni ajatukseni. Sitten jonain iltana somea selaillessani silmiini kiinnittyi koulutus, joka kolahti. Opiskele rentoutusvalmentajaksi.
En ole koskaan ollut mikään Suuri Murehtija, ennemminkin Mahtava Sivuuttaja. Self-help, meditaatio ja sen sellainen joutava hömppä oli mielestäni lähinnä ajanhaaskausta. Kiireisessä yrittäjän elämässäni olin toki kokeillut meditaatiota. Kerran, juodessani samalla aamukahvia ja meikatessani palaveria varten. Koulu avasikin minulle aivan uuden oven- sellaiseen tilaan jossa ei tarvinnut suorittaa montaa asiaa yhtäaikaa. Opin tekniikoita, joilla mieleni rauhoittui ja turhat sisäiset keskustelut hiljenivät. Innostuin niin todenteolla että jatkoin koulutusta Suomen Hypnoosiliiton hypnoosivalmentajaksi.
Koulussa työstin Todellinen luontoni-nimellä suomalaiseen luontoon pohjautuvaa rentoutusvalmennusta. Sellaista, johon olisi mahdollisimman helppo päästä sisälle ilman sen suurempaa taustatutkimusta. Elementtien tuli olla niin yksinkertaiset, että rentoutuminen olisi mahdollista hyvin pienellä vaivannäöllä. Ajatus luontoaiheisten metaforien käyttöön syntyi kuin itsestään. Mökillä Laajolammilla, hiljentyessä kuuntelemaan mitä luontoni minulle kertoi..
Matkalla mukaan on tarttunut ihmeellisiä ihmisiä, joiden avulla projekti on mennyt juuri sinne minne pitääkin. Teemu Niemelän kotistudiosta siirryttiin nopealla tahdilla Musiikkihuoneelle kun pakkaan sekoitettiin Sini, jonka ääni veti pääni niin tyhjäksi etten voinut enää olla ajattelematta projektiani ilman häntä.
Kevät-rentoutusteos on Sinin ja minun ensimmäinen yhteinen projekti. Kuuntele ja nauti aina kun haluat itsellesi pienen hetken puhdasta energiaa!

Scroll to Top