Elätkö eilisessä tai tulevassa?

Monen kesäloma alkaa olla lopuillaan tai se on jo vietetty ja paluu arkeen on käsillä. Oliko loma toiveittesi mukainen, saitko riittävästi lepoa? Miltä työhön tai opintojen pariin paluu tuntuu? Jäikö jotain tekemättä tai kokematta? Jos huomaat vastaavasi kysymyksiin negatiivisesti, voi olla että sinun on vaikeaa elää hetkessä. Arki rullaa automaattiohjauksella suunnitellusta tapahtumasta toiseen eikä se tuota sinulle iloa. Odotit lomaa pitkään ja odotit siltä paljon. Miten upeaa sitten onkaan! Aurinko paistaa, elämä hymyilee ja sinä hymyilet takaisin. Tosiasiassa sateisia päiviä on ollut paljon, suunnitelmasi ovat menneet pieleen ja sinulla on ollut läjäpäin tekemistä odottavia kotitöitä, joita olet kiukusta pihisten suorittanut. Mikään ei muuttunutkaan ja arkeen paluu tuntuu raskaalta taakalta. Miten ärsyttävää. Ja luonnollista.

Olen viimeaikoina lukenut ja nähnyt kuinka ns. manifestoinnilla eteemme aukeaa toivottu elämänpolku, jonka jokainen voi siloitella haluamakseen. Manifestoit vain kovasti, poltat ehkä boho-kaupasta ostamasi salvianipun ja se on sitten siinä. Tositilanteessa toiveesi unelmalomasta ei käynytkään toteen ja löydät itsesi kippurasta sängyn pohjalta huutamassa miksi näin kuitenkin käy aina minulle.. Kerron sinulle nyt totuuden, jonka uskon sinun jo pohjimmillaan tietävän. Et voi hallita sadetta. Et  aurinkoa, tuulta saati muiden ihmisten käyttäytymistä. Ainoa asia mitä voit hallita, on oma mielesi. Se tapahtuu nyt, tässä hetkessä. Ainoassa olemassa olevassa hetkessä, jota voit elää. Todellisessa luonnossa ei ole huonoja päiviä tai hyviä päiviä, on yhtä hyviä päiviä jotka kaikki ovat tarpeellisia.

Tartu siis toimeen. Karista kaikki ne menneet asiat, jotka mielesi on kääntänyt ”epäonnistumiseksi” tai jotka ovat olleet esteenä hyvinvoinnillesi. Tartu toimeen, niihin asioihin jotka juuri nyt parantavat oloasi. Sillä juuri nyt on ainoa hetki jolloin voit tehdä haluamasi muutokset.

Scroll to Top